Yarım asrı aşan tecrübesiyle gömlek üretimini sanata dönüştüren BİSSE, üretim hattını Portekiz’den ilham alarak yenileyip butik üretim konseptine dönüştürerek günde 3 bin adet gömlek üretmeye başladı, cirosunun yüzde 50’sini gömlek satışından elde etti.
BİSSE Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, şu bilgileri aktardı: “Geçen sene 100 milyon TL yatırımla Okmeydanı’nda butik üretim yapan fabrikalarımızı inşa ettik, iki toptan satış ofisi açtık, makine parkurumuzu yeniledik. Bu sene 10’a yakın yeni mağaza yatırımı ile istihdamı yüzde 50 artırarak ciromuzu yüzde 100 büyütmeyi hedefliyoruz.”
Temelleri 1976 yılında atılan ve “Gömlek üretmek sanattır” anlayışıyla kaliteden ödün vermeden modaya yön veren BİSSE, detaylara verdiği önemle hem Türkiye’nin hem de dünyanın favori gömlek markalarından biri olmayı sürdürüyor.
BİSSE’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, 2024 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve 2025 yılı için varmak istedikleri hedefleri aktardılar.
Sektör duayenlerini dinledik; Her şeyi değil, en iyi ürettiğimizi satmaya karar verdik
Günümüzde 30 mağazası ve 400 satış noktasıyla ürünlerini tüketicilerle buluşturan BİSSE’de 2024 yılı ile birlikte büyüme odaklı olarak keskin bir dönüşüm yaşandığını dile getiren BİSSE Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, 2024 yılının her ne kadar tekstil sektöründe zorlayıcı bir yıl olsa da hedeflerine ulaştıkları bir yıl olduğunu şu cümlelerle aktardı: “Pandemi sonrası aşırı yükselen tüketim çılgınlığının, 2023 yılının yarısı itibarıyla normale dönmeye başlayacağını öngörerek 2024 yılına hazırlıklı girdik ve tekstil sektörü daralmaya uğramasına rağmen emin adımlarla hedefimize ulaştık. Uluslararası sektör duayenlerinden aldığımız ilham ile herkesin en iyi bildiği işi yapması felsefesiyle çalıştık, her şeyi satarak değil de en iyi ürettiğimiz şeyleri satarken kaliteden vazgeçmememiz gerekliliğiyle ilerledik.”
BİSSE’nin 2024’teki yatırım miktarı 100 milyon TL
Geçen sene Okmeydanı’ndaki butik üretim anlayışıyla faaliyet gösteren fabrikalarının inşasını tamamladıklarının altını çizen Mustafa Kefeli, bu sistemi Portekiz’e olan ziyareti sonucunda kurmaya karar verdiğini söyledi. Kefeli, şunları dile getirdi: “Yolum, Portekiz’e düşünce meslek icabı birkaç yer gezme imkânı buldum. Gördüm ki butik üretim ve çalışan şartlarının iyileştirilmesi, üretimi maksimize edebiliyor. İstanbul’a döner dönmez ilk işim planlama yapmak oldu. Öncelikle üretim hattımızı butikleştirmek adına yatırım planı hazırlayıp makine parkurumuzu yeniledik. Bu kapsamda geçen sene 100 milyon TL yatırıma imza attık. Mağaza sayımızı 30’a çıkardık, bu süreçte de mağazalarımızın alanlarını %25 büyüttük. Böylelikle geçen sene ciromuzu %30 artışla 400 milyon TL olarak gerçekleştirdik.”

Büyümede özel sağlık sigortası, organik mutfak ve artan gelir faktörleri öne çıkıyor
İlham aldıkları bir başka noktanın çalışan şartlarının iyileştirilmesi olduğunu aktaran Mustafa Kefeli, bu konuda her bir çalışana özel sağlık sigortası yaptıklarını, organik bir mutfak kurarak günde en az 7 çeşit yemek çıkardıklarını, aydınlatma vb. konularda iyileştirme yaparak daha ferah bir çalışma ortamı oluşturduklarını ve en önemlisi de çalışanların gelirlerini artırdıklarını söyledi. Kefeli, BİSSE’nin bin kişilik bir aile olduğunu, mağazalardaki çalışanların %35’inin, üretim tarafındaki çalışanlarında %50’sinin kadın olduğunu belirtti.
Toplam satışların yüzde 50’si gömlek
BİSSE’nin bugün için günde toplam 3.000 adet gömlek ürettiğini, yalnızca kendi mağazalarında ayda 50.000 adet gömlek sattığını belirten Mustafa Kefeli, toplam satışların %50’sinin gömlekten geldiğini dile getirdi. Kefeli, ihracat ilişkin olarak; “Tekstil ihracatında kurdan ötürü zor günler yaşanıyor olsa da kaliteli üretim sayesinde aylık ciromuzun %30’u ihracattan geliyor. Bugün Çin hariç Asya’daki tüm ülkelere, Avrupa’da da Belçika, Hollanda, Almanya ve İngiltere’ye, okyanusun diğer tarafında da ABD’ye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.
2025’te yüzde 100 ciro büyüme hedefi
Türkiye’de yerli marka olarak gömlek odaklı üretim yapan BİSSE haricinde başka bir marka olduğunu düşünmediğini, global ölçekte ise en iyi gömlek üreten marka olduklarını düşündüğünü, aksi ispatla mümkün olsa da henüz göremediklerini söyleyen BİSSE Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kefeli, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu sene alanları 200 – 300 metrekare arası değişecek 10 yeni mağaza açacağız. Fabrikamızda istihdamı %50 artıracağız. Ciro bazında %100 büyüme hedefliyoruz. e – Ticarete odaklanacağız, buradaki payımızı %80 seviyesine çıkaracağız.”
Türkiye hazır giyim sektörünün ilk yapay zekalı reklam filmi BİSSE’den
Dijitalleşme çalışmaları kapsamında Türkiye’de bir ilke imza atan BİSSE, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak hazırladığı reklam filminin tamamını yapay zekâ ile oluşturdu. BİSSE’nin reklam filmi, Türkiye hazır giyim sektöründe her şeyi yapay zekâ ile oluşturulan ilk reklam filmi olma niteliği taşıyor. Reklam filminin kahramanları Mr. B ile Eva Bridgez… İstanbul sokaklarında dolaşırken görülen Mr. B, evine geldikten sonra BİSSE’nin smokinini giyiyor ve sonrasında sahne ışıkları altında Sevgililer Günü’nü kutlamak üzere Eva Bridgez ile buluşuyor.
Tarzıyla öncülük etmek isteyenlerin markası BİSSE, Nisan ayında 2025 yılı İlkbahar – Yaz koleksiyonunu duyuracak.