Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra sürpriz bir hamleyle denizcilik sektörüne adım atarak oldukça etkileyici başarılara imza attı. Son olarak, Dearsan Tersanesi’nin Nijerya için ürettiği gemilerden ikincisi de deniz testlerinden büyük bir başarıyla geçti.
Dearsan Tersanesi’nin Nijerya için ürettiği OPV-76 gemilerinden ikincisi de deniz testlerini başarıyla tamamladı.
2025 yılı içinde Nijerya’ya teslim edilmesi planlanıyor
Aziz Yıldırım’ın sahibi olduğu Dearsan Tersanesi, Nijerya Donanması için ürettiği ikinci OPV-76 açık deniz karakol gemisini başarıyla deniz testlerinden geçirdi. Bu gemi, tıpkı ilk gemisi gibi, büyük bir başarıyla denizlere açıldı ve 2025 yılı içinde Nijerya’ya teslim edilmesi planlanıyor.
Nijerya ile Kasım 2021’de imzalanan anlaşma doğrultusunda inşa edilen iki OPV-76 gemisinin test süreci, başarıyla tamamlandı. Özellikle ikinci gemi olan P204 borda numaralı OPV-76, deniz testlerinde dikkat çeken bir performans sergileyerek, 30 knot hızla denizlerdeki manevra kabiliyeti ve açık deniz performansını gözler önüne serdi. Ayrıca, bu gemi, güvertesinde orta boy bir helikopteri taşıyabilme kapasitesine sahip.
57 metrelik Tuzla sınıfı deniz devriye botunun inşası sürüyor
Her iki gemi, 2025 yılında Nijerya Donanması’na teslim edilecek ve her gemide 43 personel görev yapacak. Gemilerde, Marlin 40 ana batarya topu, Aselsan 30 mm Muhafız Uzaktan Komutalı Stabilize Deniz Topu ve 12.7 mm Stamp RCWS gibi gelişmiş silah sistemleri bulunacak. Ayrıca, her iki gemi de HAVELSAN tarafından üretilen ADVENT savaş yönetim sistemi ile donatılacak.
Dearsan Tersanesi, Nijerya için sadece OPV-76 gemileriyle sınırlı kalmıyor. Şirket, ülkenin amiral gemisi olan NNS ARADU (F89) Fırkateyni’nin modernizasyonu ve 57 metrelik Tuzla sınıfı deniz devriye botunun inşasını da sürdürüyor. Yıldırım’ın liderliğindeki tersane, denizcilik sektöründeki güçlü varlığını her geçen gün daha da pekiştiriyor.