Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aselsan, NATO’nun modüler hava savunma projesinde yer alacak

ASELSAN, NATO’nun hava savunma mimarisi geliştirme projesinde Airbus, Lockheed Martin, Raytheon ve Thales ile birlikte çalışacak.

ASELSAN, NATO'nun hava savunma mimarisi geliştirme projesinde Airbus, Lockheed Martin,

NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA), Modüler Hava Savunma Konsept Aşaması kapsamında 5 firma ile çerçeve anlaşma imzaladı. ASELSAN, Airbus Defence and Space GmbH, Lockheed Martin UK, Raytheon ve Thales LAS ile birlikte projede yer alacak.

Anlaşma doğrultusunda firmalar, ilk aşamada sistem mimarisi tasarımı üzerinde çalışacak. Oluşturulacak sistem mimarisi, modülarite ve yeni teknolojilere yönelik ilerleyen çalışmalara temel oluşturacak. Konsept çalışmalarının eylül ayı ortasında tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor.

Çalışabilir sistem altyapılarının geliştirilmesi hedefleniyor

Projeye katılan firmalar, modüler Kısa Menzilli Hava Savunma (GBAD) çözümlerine katkı sunacak.  NATO’nun operasyonel ve lojistik ihtiyaçlarını karşılayabilecek esnek, sürdürülebilir ve birlikte çalışabilir sistem altyapılarının geliştirilmesi hedefleniyor.

ASELSAN’ın projede yer alması, Türkiye’nin hava savunma alanındaki teknolojik kabiliyetlerinin uluslararası alanda tanınmasını da beraberinde getiriyor. Türkiye’de geliştirilen namlulu sistemler ile farklı menzil ve katmanlardaki füze sistemleri, bu yetkinliğin göstergeleri arasında yer alıyor.

sensörlerden alınan verileri işleyerek tanımlanmış bir hava resmi

ASELSAN tarafından geliştirilen milli HAKİM 100 Hava Komuta Kontrol Sistemi ise farklı sensörlerden alınan verileri işleyerek tanımlanmış bir hava resmi sunuyor ve tehdit değerlendirme algoritmaları sayesinde hava sahasının operasyonel düzeyde kontrolünü sağlıyor.

NATO ülkelerinin farklı hava savunma sistemleri kullanıyor olması nedeniyle ortak bir mimari çerçevenin geliştirilmesi, birlikte çalışabilirlik açısından önem taşıyor.