Moody’s Türkiye’nin kredi notunu sabit tuttu, görünümünü pozitife çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, beklenen açıklamayı yaptı. Moody’s Türkiye’nin kredi notunu “B3” olarak teyit etti. Kuruluş, Türkiye’nin not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirdi.

Yapılan açıklamada, görünümün pozitife çekilmesindeki temel nedeninin para politikasındaki değişim olduğu belirtildi. Bu politikaların, çok yüksek seyreden enflasyonu sürdürülebilir seviyeye indirme ihtimalini artırdığı kaydedildi.

Moody’s’e göre, enflasyonun yılın ikinci yarısında ılımlılaşmaya başlayacağı ifade edildi. Kuruluş, yıl sonunda TÜFE’nin yüzde 45 civarında olacağı öngördü.

Enflasyona dair değişim işaretleri var

Raporda manşet enflasyonun kısa vadede artabileceği, ancak enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığına dair işaretler olduğu belirtildi. Bunun da para politikasının güvenilirliği ve etkinliğini yeniden kazandığının göstergesi olduğu vurgulandı.

Raporda “Parasal sıkılaştırma aynı zamanda Türkiye’nin dış dengesizliğinin azaltılması ve TCMB’nin döviz rezervlerinin yeniden yapılandırılması olasılığını artırıyor. Her ikisi de ülkenin dış şoklara karşı kırılganlığını azaltacak” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Türkiye’nin kredi notunu etkileyebilecek faktörlere değinilerek, mevcut para politikası duruşunun yaklaşan yerel seçimler sonrasında da sürdürülmesi ile büyümenin yavaşlaması, enflasyonun düşmesi ve makroekonomik dengesizlerin azalmasına ilişkin kanıtlar görülmesi durumunda, ülkenin notunun yükseltilebileceği belirtildi.

Spekülatif değer taşıyan ve yatırım yapılamaz durumda olan finansal varlıklar için B1, B2, B3 değerleri kullanılıyor.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search