Galatasaraylı yıldız futbolcunun sigortası olmadığı ortaya çıktı

Galatasaray’da yaşadığı sakatlığın ardından sezonu kapatan Arjantinli golcü Mauro İcardi hakkında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. 10 milyon euro bonservisi ve yıllık 6 milyon euro ücreti olan İcardi’nin hiç bir sigortasının olmadığı fark edildi.

Sigorta yapılmadığı fark edildi

Sabah gazetesinden Barış Ergin’in haberine göre, Galatasaray’ın yıldız oyuncularından Mauro İcardi, ilk 11’de başladığı UEFA Avrupa Ligi’nin 4. haftasındaki Tottenham maçını tamamlayamadan sakatlanmıştı. Sezonu kapatan ve en az sekiz ay yeşil sahalardan uzak kalacak İcardi’nin aldığı ücret ve bonservis bedeli de Türk futbol tarihinin en yükseklerinden biri. 10 milyon Euro bonservis bedeli ödenen ve yıllık ücreti 6 milyon euro olan İcardi’nin sakatlanmasının ardından ünlü golcünün sigortası olmadığı anlaşıldı.

Kontratının dondurulma ihtimali gündemde bulunmuyor

İcardi’nin Galatasaray’da yapılmış bir sigortasının olmadığı ortaya çıktı. 2025-26 sezonu sonuna kadar anlaşması bulunan Mauro Icardi’nin sözleşmesinde herhangi sigorta yer almadı. Yıldız oyuncunun şimdilik kontratının dondurulmasının gündemde olmadığı ve maaşının ödenmeye de devam edileceği ifade edildi. Yönetim, ameliyat sonrası süreçte ne yapacağına karar verecek. Türkiye’de kulüplerin sigorta yaptırmamasının ardında milyon euro’ları bulan maliyetler yer alıyor. Ancak 250 milyon euro’ları zorlayan bonservis bedelleri ve 50 milyon euroları bulan ücretler dikkate alındığında riske edilen miktar oldukça yüksek olduğu görülüyor. Türkiye’de Magdeburger ve Quick Sigorta gibi firmaların bu alanda sunduğu ürünler bulunuyor.

Avrupa Liglerinde sakatlık geçiren oyunculara 732 milyon euro ödendi

Avrupa’nın en büyük 5 ligindeki kulüpler geçen sezon sakatlanan oyunculara 732 milyon euro ödedi. Bu rakam önceki sezonlara göre artış gösterirken bu sezon daha da genişletilen takvim henüz bu hesaplamaya katılmadı. En büyük kayıp ise Bundesliga’da. Bundesliga kulüpleri, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa’daki en üst liglerde sakatlık nedeniyle kaybedilen toplam 90 bin 547 gün ile en çok sakatlık yaşayan kulüpler listesinde başı çekiyor. Beş ligdeki maliyetin yüzde 40’ından fazlasını oluşturan İngiltere Premier Ligi takımları en büyük darbeyi aldı. Katar’daki Dünya Kupası’ndan sonraki iki ayda Premier Lig’de 49 sakatlık yaşandı; bu rakam diğer üst liglerdekinden daha fazla. Almanya Bundesliga ise 46 sakatlıkla ikinci sırada yer aldı. Hesaplamalara göre 5 büyük ligde toplam 4 bin 123 sakatlık yaşandı.

Sporcular spor hayatına devam edemezse teknik direktör olabiliyor

Türkiye’de kulüplerin ağırlıklı olarak satın aldığı poliçeler, birincisi ölüm, ikincisi sürekli sakatlık, üçüncüsü de geçici sakatlık olarak görüldü. Ölümde ve sürekli sakatlıkta kulüplerin bilançolarındaki aktif değerler dikkate alınıyor. Geçici sakatlıkta da gelir kayıplarında yaşanacak problemler teminat altına alınıyor. Ölüm ve sürekli sakatlık aslında ikisi de önemli. Sporcular gençken başladıkları için spor hayatına devam edemezse, yorumcu veya teknik direktör olabiliyor.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search