Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dizilerde gençleri iş insanlığına, girişimciliğe özendiren rol modeller yok

TÜGİAD’ın “Liderlik Felsefesi Üzerine İkili Sohbetler” serisinin konuğu TAV Havalimanları kurucu ortağı Sani Şener, liderlik konusunda tecrübelerini aktardı. İyi bir lider olmak için meraklı olmak gerektiğini ve farklı alanlarda bilgiyi kovalamanın gerektiğinin önemine dikkat çekerek, “4 yıl okuduğunuz okul ile 40 yıllık kariyer yapamazsınız. Kendinizi sürekli yenilemeli, farklı alanlarda meraklı olup sürekli öğrenmelisiniz” dedi.

TÜGİAD’ın “Liderlik Felsefesi Üzerine İkili Sohbetler” serisinin konuğu TAV Havalimanları

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) ünlü iş insanlarını ağırladığı “Liderlik Felsefesi Üzerine İkili Sohbetler” serisinin konuğu TAV Havalimanları kurucu ortağı Sani Şener oldu. “Liderlik Felsefesine Deniz Tuzu” kitabının yazarı Deniz Başıbüyük’ün moderatörlüğünde, TÜGİAD Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirilen oturumda Sani Şener’e TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolunay Yıldız eşlik etti. TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım ve çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirilen oturumda Sani Şener liderlik konusundaki deneyimlerini aktardı.

Dizilerde rol model yok

İyi bir lider olmak için meraklı olmak gerektiğini belirten Sani Şener, “Da Vinci kadavralar üzerinde, yüz kasları üzerinde çalıştı ve dünyanın en büyük gülümsemesi Mona Lisa’yı yaptı. Optik üzerinde yaptığı çalışmalar sonrasında 3 boyutlu resim tekniğini geliştirdi. 4 yıl okuduğunu okul ile 40 yıllık kariyer yapamazsınız. Kendinizi sürekli yenilemek, farklı alanlarda meraklı olup sürekli yeni şeyler öğrenmek zorundasınız. Beyin rengarenk olunca kısa devre yapıyor ve inovasyon yapabiliyor’ dedi. İyi liderlerin aynı zamanda iyi bir rol model olduğunu söyleyen Sani Şener, “Neden bu işi seçtin diye sorduğum birçok genç kendilerine rol model olan, başarılı liderleri örnek gösteriyor. Dizilerimize bakıyorum, gençleri sanayiye, iş insanlığına, girişimciliğe özendiren rol modeller yok” şeklinde konuştu.

Elektriği olmayan köyden enerji devine

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve YEO Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tolunay Yıldız, “Köyümüze elektrik ben 6 yaşındayken gelmişti. Öncesinde de pilli radyoları söker incelerdim. Yani her şey merak ile başladı. Sizler de merak etmekten, hata yapmaktan korkmayın. Özellikle gençken hayalleriniz için cesur adımlar atmanız gerekiyor. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u 21 yaşında fethetti, belki hayalini erteleseydi bu cesareti, özgüveni tekrar bulamayacak ve hayalini hiç gerçekleştiremeyecekti” dedi.