Kapalıçarşı esnafı isyan etti, protestoya başlıyor

Fatih Belediyesi Kapalıçarşı’da işgaliye ücretini 900 TL’den 15000 TL’ye çıkardı. Belediyenin işgaliye ücretine yaptığı zammı yüksek bulan Kapalıçarşı esnafı, belediye ile uzlaşma çabaları sonuç vermeyince, kararı protesto etmek için her gün 12.00’de dükkanlarının ışıklarını söndürmeye başladı.

Fatih Belediyesi, Kapalıçarşı esnafından aldığı işgaliye ücretini 900 TL’den dükkânın konumuna göre metrekare başına 8000–15.000 TL’ye çıkardı. Yapılan zammı Türkiye şartlarının üzerinde bulan esnaflar belediye ile uzlaşma çabaları sonuç vermeyince kararı protesto etmek için her gün öğlen 12:00’de dükkanlarının ışıklarını söndürmeye başladı.

‘İstenen rakam çok yüksek’

Kapalıçarşı’nın Nabzı programına konuşan esnaflar dükkânın konumuna göre belediyenin kendilerinden istediği aylık ücretin bazı dükkanlarda 75.000 TL’ye kadar çıktığını ifade etti. Esnaflar, “belediyenin kararının adil olmadığını düşünüyoruz. Mısır Çarşısı’nda işgaliye ücreti metrekaresi 700-900 TL. Kapalı Çarşı’da ise 8000-15000 TL. Zamma karşı değiliz fakat bizden istenen rakam çok yüksek. Fatih Belediyesi’ne çarşının durumunu anlatmamıza rağmen maalesef dikkate alınmadık” açıklamasını yaptı.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search