Capital Economics TCMB Faiz

Capital Economics, Fed’in faiz indirimlerine daha yavaş hızlı devam etmesini bekliyor

Capital Economics’ten Paul Ashworth, Fed kararının 50 baz puanlık şahin bir indirim olarak nitelendirilebileceğini belirtirken, “oylama oybirliğiyle yapılmadı ve yeni faiz projeksiyonları şu an ile gelecek yılın sonu arasında yalnızca 50 baz puanlık ek bir indirim gösteriyor” dedi.

“Fed’in yeni ekonomik projeksiyonları, daha da agresif bir faiz indirimi döngüsünü destekleme konusundaki isteksizliği açıklıyor” diye konuşan Ashworth. Yetkililer işgücü piyasasına yönelik aşağı yönlü riskler konusunda daha endişeli hale gelmedikçe, “bundan sonra daha ölçülü bir faiz indirimi hızı göreceğiz gibi görünüyor” dedi.

Global X yatırım stratejisi başkanı Scott Helfstein da Fed’in bir varlık balonunu şişirmeye başlamadan bir faiz indirimi döngüsü başlatmak istediğini, ancak 50 baz puanlık bir indirimin çok agresif olabileceğini söyledi

Helfstein, “50 baz puanlık bir indirim aldık, bu da Fed’in zayıflayan ekonomiden duyduğu endişe olarak algılanabilir” diyor. Bununla birlikte, önümüzdeki haftalarda güçlü temeller piyasaları sakinleştirebilir ve muhtemelen parayı kenara çekebilir, diyor.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search