Wall Street açılışı yaklaşırken ABD vadeli endeksleri karışık seyir izliyorlar

Fed Başkanı Powell’ın faiz indiriminin zamanının geldiğine işaret eden sözleri ve Nvidia’nın ikinci çeyrek mali sonuçlarına yönelik beklentiler olumlu bir hava estirseler de ABD vadeli endeksleri karışık bir seyir izliyorlar.

Wall Street açılışı yaklaşırken, S&P 500 yüzde 0,13 artıda ve Nasdaq 100 vadeli endeksi yüzde 0,03 ekside. Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi de Cuma gününe göre yüzde 0,11 yükseldi.

Piyasada temelde gözler haftanın en önemli olayı olan ve piyasadaki havanın iyimser kalıp kalmayacağını belirleyecek olan Nvidia kazançlarına çevrilmiş durumda. Çip üreticisinin Çarşamba günü açıklayacağı sonuçlar yüksek beklentileri karşılayamazsa, bu durum hisse senedi kazançlarını destekleyen yapay zeka ticaretini daha da zayıflatabilir ve piyasanın Ağustos ayının en düşük seviyelerinden toparlanmasını teste tabi tutabilir.

Cuma günü açıklanacak olan, Fed politika yapıcılarının tercih ettiği enflasyon göstergesi olan PCE endeksi ve Perşembe günü açıklanacak ABD ikinci çeyrek GSYİH verileri de Wall Street’te yönü belirleyecek faktörler olacaklar.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search