AB Tesla

AB, Tesla’nın Çin yapımı elektrikli araçlarına uygulanması planlanan gümrük vergisini %9’a düşürdü

Avrupa Komisyonu, Çin’de üretilen Tesla otomobillerinin ithalatına yönelik önerdiği gümrük vergisini düşürdü ve AB otomobil üreticileriyle ortak girişimlerde bulunan bazı Çinli firmaların Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik planlanan daha düşük cezai vergiler alabileceğini söyledi.

Avrupa Birliği’nin Çin’in sübvansiyonlarına ilişkin en yüksek profilli soruşturmasında Komisyon, Pekin’den misilleme tehditlerine neden olan sübvansiyon karşıtı soruşturmasının taslak kesin bulgularını yayınladı.

Komisyon, Tesla için Temmuz ayında belirttiği %20.8’den daha düşük olan %9’luk yeni bir indirimli oran belirledi. Tesla, şirketin aldığı belirli sübvansiyonlara dayalı olarak oranının yeniden hesaplanmasını talep etmişti.

Komisyon yaptığı açıklamada, Çin elektrikli araç üretiminin kapsamlı sübvansiyonlardan yararlandığına hala inandığını ve %36.3’e varan nihai vergiler önerdiğini söyledi. Bu oran, Komisyon’un Temmuz ayında AB’nin sübvansiyon karşıtı soruşturmasıyla işbirliği yapmayan şirketler için belirlediği %37,6’lık maksimum geçici vergiden biraz daha düşük.

Tesla, AB soruşturmasıyla işbirliği yapan şirketler arasında yer alıyordu.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search