Vatandaş 4 yılda dolar bazında %55 daha fazla vergi ödedi

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl’ün yaptığı hesaplamaya göre, sadece son 4 yılda kişi başı ödenen vergi miktarı yüzde 55,4 oranında artış gösterdi.

Yeni vergi artışları gündemdeki yerini koruyor. Hangi alanlarda vergi artışlarına gidileceği henüz açıklanmazken, konu hakkında dikkat çeken bir değerlendirme yapıldı.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, vatandaşın ödediği vergiler üzerinden bir hesaplama yaptı. Bingöl, sosyal medya hesabından paylaştığı vergi artışı ile gerçeği gözler önüne serdi.

Yıllık ortalama dolar kurunu baz alarak yaptığı hesaplamayı takipçileri ile paylaşan Bingöl 2019 yılında kişi başı bin 430 dolar vergi ödendiğini söyledi. 2023 yılında ise bu rakamın 2 bin 222 dolar olduğunu belirten Bingöl, sadece 4 yılda vatandaşın ödediği vergilerdeki artışın yüzde 55,4 olduğunu kaydetti.

Bingöl, şu ifadeleri kullandı:

“Yıllık ortalama dolar kurunu esas alarak yaptığım hesaplamalara göre; 2019 yılında kişi başına 1.430 dolar vergi öderken, 2023 yılında kişi başına 2.222 dolar vergi ödemişiz. Yani sadece 4 yılda dolar bazında %55,4 oranında daha fazla vergi ödemek demektir bu. Yeni vergi getirenlere, vergi zammı planlayanlara soruyorum şimdi: Vatandaş varını yoğunu vermiş, dolar bazında bile 4 yıl önceye göre %55,4 daha fazla vergi ödemiş. Vatandaştan daha neyini vermesini bekliyorsunuz?”

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search