Görevden alındığı ifade edilen TİM Genel Sekreteri, Varlık Fonu’na atandı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Genel Sekreteri Bilal Bedir’in görevden alındığı belirtildi.

Bir süredir TİM yönetimi ile çeşitli konularda anlaşamadığı ifade edilen Bedir’in görevden alınacağı ihracat kulislerinde konuşuluyordu.

Bedir’in istifa etmesi veya doğrudan TİM yönetimi tarafından görevden alınması bekleniyordu. Ancak, tclira.com‘un edindiği bilgilere göre, Bedir’in görevden alınma kararı doğrudan Ticaret Bakanlığı’nda verildi.

TİM Genel Sekreterliği görevine kimin atanacağı ise henüz belli değil. Ancak ihracatçılar eskiden olduğu gibi bu atamanın doğrudan TİM yönetimi tarafından yapılmasını talep ediyor.

TİM ve Ticaret Bakanlığı’ndan konu hakkında herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Geçmişte TRT’de Direktör Yardımcılığı, TRTWorld İngiltere Büro Şefi ve Reklam Daire Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulunan Bilal Bedir, TİM’den önce İhracatı Geliştirme A.Ş.’de (İGE A.Ş.) destek birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bilal Bedir, 2022’nin Temmuz ayında TİM Genel Sekreteri olarak atanmıştı.

TİM’den açıklama

Haberimizin sabah saatlerinde yayınlanması sonrası TİM’den tclira.com’a bir açıklama yapıldı.

TİM’in açıklamasında görevden alınma durumunun olmadığı ifade edilerek, Bedir’in kamuda başka bir görev aldığı belirtildi. Gönderilen yazılı açıklamada, “Temmuz 2022’den itibaren TİM Genel Sekreterliği görevini yürüten Bilal Bedir, Cumhurbaşkanlığına bağlı Türkiye Varlık Fonu’nda Genel Müdür Yardımcısı olarak yeni görevine başlayacaktır” denildi.

Abone Ol :)
Bildir
guest
1 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Mağdur

Tim tarihinin en çok personel çıkaran gs si olarak tarihe geçti kendisi, time geldiği günden beri hiç bir faydası olmayan bir vatandaş. Allahın sopası yok işte, umarım gittiği yerde mutlu olamaz

Search