yenilenebilir enerji

Katar Ekonomi Forumu’na ‘yenilenebilir enerji’ çıkarması

3 kıtada, 7 farklı ülkede yenilenebilir enerji alanında faaliyetlerini sürdüren Türkiye merkezli DBE Holding; T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Malezya Başbakanı Dato’ Seri Anwar İbrahim’in katıldığı 4’üncüsü düzenlenen Katar Ekonomi Forumu’nda yer aldı.

‘Yeniden Yapılanan Bir Dünya: Belirsizlik Yılında Yol Almak’ temasıyla organize edilen forumda, dünyanın dört bir tarafından katılan iş insanları ile temas kurduklarını ifade eden DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, yapılan görüşmelerde yenilenebilir enerji alanında yapılabilecek yatırımların masaya yatırıldığını kaydetti.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 4. Katar Ekonomi Forumu, ‘Yeniden Yapılanan Bir Dünya: Belirsizlik Yılında Yol Almak’ temasıyla düzenlendi. T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Malezya Başbakanı Dato’ Seri Anwar İbrahim’in katıldığı forumda; küresel ekonomi ve jeopolitik konular ele alındı. Türkiye’den sayılı şirketlerin davet edildiği forumda, DBE Holding de yer aldı. DBE Holding adına foruma katılan DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, dünyanın dört bir tarafından sayılı katılımcıların bulunduğu forumda, bölgedeki faaliyetlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Yenilenebilir enerji yatırımları masaya yatırıldı

Dünyanın en büyük enerji şirketleri arasında yer almayı hedefleyen DBE Holding olarak, yeni nesil yenilenebilir enerjinin kullanımını artırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Mehmet Taha Pınar, forumda yapılan görüşmelerde yenilenebilir enerji alanında yapılabilecek yatırımların masaya yatırıldığını kaydetti. Mehmet Taha Pınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 kıtada, 7 farklı ülkede kullanıcı dostu çözümler sunan şirketimiz, yaklaşık 10 yıl önce Türkiye’nin ilk güneş enerjisi santrali yatırımına imza attı. Enerji verimliliğini merkeze alan DBE Holding olarak; Orta Doğu, Avrupa ve Kuzey Afrika’da ‘geleceğe hazırlıklı olmak’ hedefi ile alanında öncü projeler üreterek, 8 şirketimizle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.”

Hedeflerimize büyük katkısı olacak


Son olarak Dubai’de Siemens ile bir mutabakat zaptı imzaladıklarını hatırlatan Mehmet Taha Pınar, “Suudi Arabistan ile de yeni bir anlaşmaya imza attık. Bu anlaşmalar ile Orta Doğu’daki potansiyel sürdürülebilirlik projeleri için mühendislik, tedarik ve inşaat işleriyle ilgili ortak iş birliği alanlarını araştırmayı planlıyoruz. Sürdürülebilirliği sadece kendi sektörümüzde değil; hizmet verdiğimiz tüm alanlarda yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de ve yurt dışında yeni yatırımları hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katar’da düzenlenen forumda kurduğumuz temaslar da hedeflerimiz doğrultusunda şirketimize büyük katkı sunacak.” dedi.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search