Rezervlerdeki erime ciddi boyuta ulaşınca kredi kartı kararı geldi

Kredi kartı nakit çekim faizinin artırılmasını değerlendiren Prof. Dr. Cem Başlevent, “Rezervlerdeki erime ciddi boyuta ulaşınca bu kararı almak zorunda kaldılar gibi gözüküyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sıkılaşma adımları atmaya devam ediyor. TCMB, kredi kartı nakit avans çekimi ve kredili mevduat hesaplarında (KMH) uygulanan aylık azami akdi faiz oranını yükseltti. Buna göre aylık faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e çıkarıldı.

Prof. Dr. Cem Başlevent

Kararı tclira.com‘a değerlendiren İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Başlevent, “TCMB yönetimi geçen yıl seçim öncesi olanların tekrar yaşanacağını öngöremediği için kredi kartı faizlerinde önlem almadı.

Ancak rezervlerdeki erime ciddi boyuta ulaşınca bu kararı almak zorunda kaldılar gibi gözüküyor” dedi.

Seçim sonrası yeniden değerlendirilebilir

Söz konusu faiz artışının nakit çekimler için geçerli olduğunu hatırlatan Başlevent, şu ifadeleri kullandı:

“Nakit çekimler zorunlu ihtiyaçlar için yapılan bir işlemden ziyade seçim öncesi uygun fiyattan döviz ya da altın almak için yapılan bir tercih de olabilir. Geçen yılki seçimlerden önce de benzer durumlar yaşanmıştı.

Elbette kurunun yanında yaş da yanacaktır ama Merkez Bankası’nın almış olduğu bu önlem ve çok da anlamsız görünmüyor. Seçimden sonra döviz ve altına spekülatif talebin azalması ile birlikte geri adım atılması söz konusu olabilir.”

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search