Bitcoin’de yükseliş devam ediyor. 40 bin dolar barajını aştı

Faizde düşüş beklentileri ve talebin artması ile birlikte kripto paralar hızla değerleniyor. En büyük dijital varlık olan Bitcoin de Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 40 bin dolar seviyesini ulaştı.

Kripto varlıklara ilgi yeniden artmaya başladı. Enflasyonist ortamla birlikte dünya genelinde merkez bankaları faiz artırımlarına gitti. Bu dönemde yatırımlar daha çok dolara, mevduata, tahvillere kayarken, kripto paralardaki işlem hacimleri azaldı.

En büyük kripto para olan Bitcoin uzun süre 20-25 bin dolar seviyelerinde kaldı. Toplam kripto para işlem hacmi 1 trilyon doların altına geriledi.

Ancak bu tablo şimdi tersine dönmüş görünüyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2024’ün ikinci yarısından itibaren faiz indirimi yapacağı beklentileri arttı. Bitcoin, Mayıs 2022’den bu yana ilk defa 40 bin dolar seviyesine ulaştı. Alt coinlerde de benzer yükselişler gözlendi.

Bir diğer büyük kripto para olan Ethereum da 2.200 doları aştı.

Enflasyon ve faiz politikaları takip ediliyor

Toplam kripto işlem hacminde de yükselişler oldu. Coinmarketcap‘in verilerine göre, kripto para işlem hacmi 1,5 trilyon doları geçti.

Yatırımcıların, enflasyonun kontrol altına alındığından ve faiz artırımlarına son verildiğinden emin oldukça dijital varlıklara daha fazla yöneleceğini belirtiliyor.

Bununla beraber kripto para sektörü BlackRock gibi şirketlerin ABD’deki ilk spot Bitcoin ETF’lerini başlatmak için yaptığı başvuruların sonucunu da bekliyor. Bloomberg Intelligence, bu ürünlerden bir kısmının ocak ayına kadar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) onayını alabileceğini kaydetti.

SEC’in onay vermesi durumunda Bitcoin’in 45 bin dolara doğru kısa sürede gidebileceği ifade ediliyor.

Uzmanlar, Binance CEO’su CZ’nin istifası gibi olaylarında kripto varlıklara olan ABD baskısını azalttığını belirtiyor.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search