4. Sustainability Talks İstanbul’ düzenlendi

Sürdürülebilir kalkınma için paydaş iletişimi şart

Sürdürülebilirlik konusunda sadece üreticinin değil tasarımcının, global markaların hatta tüketicilerin de ortak sorumluluğu olduğunu dile getiren İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, 4. Sustainability Talks İstanbul Zirvesi’nde konuştu. Ahmet Öksüz, “Sürdürülebilir kalkınma amaçlarının devamlılığını sağlamak için; çok daha kapsamlı, çözüm odaklı iş birlikteliklerine ihtiyaç duyuyoruz. Tüm kesimler olarak ‘sürdürülebilirliği sürdürülebilir kılmamız gerekiyor’ bu hepimizin ortak sorumluluğu.” dedi.

Tekstil ve moda endüstrisinde sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırmak ve çözüm odaklı adımlar atmak üzere gerçekleştirilen 4. Sustainability Talks İstanbul, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) stratejik ortaklığında ve Orbit Consulting – Kipaş Holding iş birliğinde düzenlendi. İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz’ün açılış konuşmasını gerçekleştirdiği organizasyonda IKEA Sürdürülebilir İşletme Müdürü Calvin Woolley, Kara Holding Başkan Yardımcısı İbrahim Kara, Karacasu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Orhan Arifioğlu ve Fashion for Good Asya Bölgesi ve Tedarikçi İlişkileri Başkanı Priyanka Khanna konuşmacı olarak yer aldı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın sunucu olduğu zirvede, bu yıl ilk kez ‘SustainTech İstanbul’ oturumları gerçekleştirildi. Etkinlikte, tekstile ve modaya dokunan alanlarda inovatif, dönüştürücü sürdürülebilirlik çözümleri sunan yeni girişimler de sektördeki markalar ve yatırımcılarla buluştu.

Üretimde çevresel etkileri en aza indirgeme, atık üretimini azaltacak yöntemlerin benimsenmesi büyük önem taşıyor

Sektörü daha sürdürülebilir hale getirmenin ve dünyayı korumanın sadece üreticinin değil herkesin ortak sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Ahmet Öksüz, “Üretimde çevresel etkileri en aza indirgeme, yenilenebilir ve geri dönüştürülebilir kaynaklara yönelme, su tüketimini, enerji kullanımını ve atık üretimini azaltacak yöntemlerin benimsenmesi büyük önem taşıyor. Bunlarla beraber ürünlerin dayanıklılığını artırmak, fazla kaynak tüketiminin önlenmesi, ürünlerin kullanım ömrünü tamamladıktan sonra geri dönüşüm olanakları göz önünde bulundurularak tasarlanması ve tüketicilerin bilinçlenmesini sağlamak yapabileceklerimizden sadece bazıları. Biz de İTHİB olarak ‘Sustainability Talks’ programımızın yanında, üzerimize düşen görevleri hakkıyla yürüttüğümüze inanıyoruz.

‘Sürdürülebilir İş Ödülleri 2023 Yarışması’nda da ‘Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Vizyonu Projesi’ ile ödül alarak bunu kanıtladık. Bilindiği üzere, sürdürülebilirlik eylem planını açıklayan ilk sektör olduk. Sürdürülebilirlik kapsamında sektörümüzün yetkinliklerini artırmak amacıyla yine bir ilki başararak ‘Tekstil Sektörü Sürdürülebilirlik Rehberi’ni yayınladık. Yine, eylem planımız kapsamında UR-GE, ISTKA, IPA III ‘Karbon Ayak İzinin Takibi ve Azaltılması’ projelerini hayata geçirdik.” diye konuştu.

Abone Ol :)
Bildir
guest
0 Yorum
Eski
Yeni Oy
Inline Feedbacks
Tüm yorumlar
Search